Ungdomsdominans på Barents press årsmøte

«Unge journalister er de som skal bære videre kommunikasjonen på tvers av grensen i fremtiden. Derfor er det viktig å legge til rette for at de kan bygge nettverk», sier Virpi Komulainen som er prosjektkoordinatator i Kolarctic prosjektet Barents Mediasphere som er etablert for å fremme nettopp det. 

I helgen var unge journalister fra hele Barentsregionen samlet i Kirkenes til Barents Press sitt årsmøte. Totalt 150 personer deltok på årsmøtet, noe som er rekord for Barents Press sine årsmøter. Det som kanskje var aller mest gledelig var at en tredjedel av deltakerne på konferansen var unge journalister eller studenter. Mange av dem deltok på sitt første årsmøte.

Se billedgalleri fra video og foto workshopen. 

Se BarentsObservers fotogalleri fra youth gathering på lørdagen

Barentssekretariatet har støttet Barents Press årsmøtet med 395 000 kroner til gjennomføringen. I tillegg finansierte Kolarcticprosjektet Barents Mediasphere, hvor BarentsObserver er norsk partner, deltakelsen til 30 unge journalister og journaliststudenter fra Finland, Russland og Norge. Disse unge journalistene kom til Kirkenes allerede torsdag og hadde en egen workshop med fokus på bruk av foto og video

«Jeg kom hit fordi det hørtes moro ut, og så har det vært lærerikt å få lære hvordan vi bruker mobiltelefonen til å redigere og publisere nyhetsinnslag, sier Maret Biret Sara Oskal fra Universitet i Tromsø, Campus Finnmark.

«Og så kan det jo være nyttig i fremtiden å kjenne mediafolk i Barentsregionen», sier Emil Kruke fra samme studiested.

Barentssekretariatets nyhetstjeneste BarentsObserver er partner i Barents Mediasphere. Lead partner er Arctic Centre, University of Lapland, mens GTRK Murman er russisk partner.

Målet med Barents Mediasphere er å fremme grenseoverskridende informasjonsflyt i Barentsregionen, der det har blitt gjennomført en rekke aktiviteter for journalister i Barentsregionen i 2013 og 2014. Prosjektet avsluttes i desember 2014.

Se artikler på BarentsObserver fra møtet
Young journalists team up in Barents
Amid clampdown, Barents journalists intensify cooperation

 

Kontaktinformasjon

Norwegian Barents Secretariat
Po box 276
NO-9915 Kirkenes

Visitors address:
Rådhusgata 8, Kirkenes.

Twitter: @BarentsSec
Facebook: facebook.com/barsek

Telefon: +47 78 97 70 50
E-post:

Russian offices

Contact our Russian offices for project assistance or other relevant issues:

Murmansk Office
Arkhangelsk Office
Nenets Office

Talking Barents

Increase your knowledge about Russia with the help of the Norwegian Barents Secretariat.

About us

The Norwegian Barents secretariat aims at improving the Norwegian-Russian relations by promoting cross border cooperation.

The Secretariat is also a center of compentence for Norwegian-Russian relations and for regional cross border cooperation.