Norsk-Russiske kulturdager i Svolvær

Barentssekretariatet har vært ansvarlig for gjennomføringen av de norsk-russiske kulturdagene, som ble arrangert i Bodø og Svolvær denne uken. Les Nordland Fylkeskommunes rapport fra arrangementet. 

Norge og Russland inngikk en avtale om kultursamarbeid på tvers av landegrensene i 2009. Dette samarbeidet skal bidra til å sette kultur på dagsorden i Barentsregionen i de to land, og har ført til flere samarbeidsprosjekter innen kulturfeltet.

I Norge er det de tre barentsfylkene Nordland, Troms og Finnmark som er deltakende i samarbeidet.

Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Hild-Marit Olsen (Ap) talte til deltakerne på Norsk-Russiske kulturdager som arrangeres i Nordland i disse dager.

- Det er mitt håp at de dagene vi skal tilbringe sammen her i Nordland kan bidra til å skape nye ideer til samarbeid og at det kan følges opp med handling, sa Olsen.

Fylkesråden trakk fram flere eksempler på kulturinstitusjoner og prosjekter som er viktig i det Nordnorske kulturlivet.  Blant annet figurteateret og skulpturlandskap Nordland ble nevnt som viktige bidrag innen visuell kunst.

Fjerde gang dagene arrangeres
Kulturdagene arrangeres annethvert år i Norge og Russland. Dette er første gang Nordland står som vertskap for dagene. Konferansen startet i Bodø, hvor Terem Quartet holdt konsert på hurtigruten mens denne la fra kai. Gruppen spiller genreoverskridende musikk som strekker seg fra klassiske stykker til filmmusikk osv.

Blant gjestene var statssekretær ved kulturdepartementet, Mina Gerhardsen (Ap) som åpnet konferansen. Fra Russland var blant annet nestleder Natalie Dikova i det russiske kulturministeriet internasjonale avdeling til stede og snakket om det lange forholdet mellom Russland og Norge. Rådgiver i utenriksdepartementet, Tore Tanum fortalte litt om bakgrunnen til og historien til kultursamarbeidet mellom våre to nasjoner.

Konferansens første dag ble avsluttet med besøk i Svolvær kulturhus, hvor deltakerne fikk oppleve og delta på en danseforestilling av Elle Sofie Henriksen og Thomas L. Gundersen.

Skrevet av Håvard Vognild, Nordland Fylkeskommune.

 

Kontaktinformasjon

Norwegian Barents Secretariat
Po box 276
NO-9915 Kirkenes

Visitors address:
Rådhusgata 8, Kirkenes.

Twitter: @BarentsSec
Facebook: facebook.com/barsek

Telefon: +47 78 97 70 50
E-post:

Russian offices

Contact our Russian offices for project assistance or other relevant issues:

Murmansk Office
Arkhangelsk Office
Nenets Office

Talking Barents

Increase your knowledge about Russia with the help of the Norwegian Barents Secretariat.

About us

The Norwegian Barents secretariat aims at improving the Norwegian-Russian relations by promoting cross border cooperation.

The Secretariat is also a center of compentence for Norwegian-Russian relations and for regional cross border cooperation.