Norsk-russisk dansesuksess

UKM Arctic gjennomførte i april et kjempearrangement på Finnsnes med 500 norske og nesten 100 russiske ungdomsutøvere. Her var det dansere, musikere, teater og sirkusutøvere som framførte til sammen 16 forestillinger av høy klasse. 

De russiske deltakerne kom fra Arkhangelsk, Komi og Karelia. Dette er et av de største kulturarrangementer for ungdom som har vært gjennomført i nord-norge. Workshoppene skapte noen fantastiske nye forestillinger og utstillinger. Størst oppmerksomhet fikk danseforestillingen «Illuminosity – glød». Denne danseforestillingen ble av presse og publikum mottatt med stående ovasjoner og terningkast 6. Arrangementet var støtte av Barentssekretariatet.

Fra Arkhangelsk deltok dansegruppene «6.9.OM», «Solnce Maori», «Arkhangelsk Kultur College», «Arctic Tac-tic». Fra norsk side hadde vi håndplukket unge dansere fra UKM Troms. Innholdet i danseforestillingen er inspirert av de fire elementene ,- luft, ild, jord og vann. Det kunstneriske arbeidet har vært ledet av den unge danseren Maya Selezniova som også ledet workshoppene i prosjektet. 

Resultatet ble en fantastisk forestilling,- et bedre bilde på et moderne norsk-russisk samarbeid finnes knapt. UKM Arctic vil jobbe aktivt for å få dette ut på turnè. Dette bør komme på scenene i Svolvær, Harstad, Tromsø, Alta, Hammerfest, Kirkenes, Murmansk, Arkhangelsk, Severodvinsk og Novodvinsk, og til slutt St.Petersburg.

En liten pengesekk, en buss og noen utsøkte lysteknikere, så er vi der. 

Skrevet av UKM Troms

Se video fra forestillingen:

Kontaktinformasjon

Norwegian Barents Secretariat
Po box 276
NO-9915 Kirkenes

Visitors address:
Rådhusgata 8, Kirkenes.

Twitter: @BarentsSec
Facebook: facebook.com/barsek

Telefon: +47 78 97 70 50
E-post:

Russian offices

Contact our Russian offices for project assistance or other relevant issues:

Murmansk Office
Arkhangelsk Office
Nenets Office

Talking Barents

Increase your knowledge about Russia with the help of the Norwegian Barents Secretariat.

About us

The Norwegian Barents secretariat aims at improving the Norwegian-Russian relations by promoting cross border cooperation.

The Secretariat is also a center of compentence for Norwegian-Russian relations and for regional cross border cooperation.