Murmansk støtter BHL

Murmansk Oblast går inn med 500 000 rubel, eller rundt 100 000 kroner, i støtte til Barents Hockey League for sesongen 2013/2014. De styrker dermed kvaliteten på ishockeyturneringen for senior og juniorlag i Barentsregionen. Barentssekretariatet har støttet ligaen med 90 000 kroner for budsjettåret 2013. 

- Dette er fantastisk gode nyheter, skriver formann i Barents Hockey League (BHL), William Sjøstrand i en epost. 

Det er Murmansk Oblast sin sportskomite som i BHL-sesongen 2013-2014 har satt av penger i sitt budsjett til å dekke all halleie i Murmansk. I tillegg vil alle spillere fra Norge, Finland og Sverige i tillegg til de russiske få dekket all mat under oppholdene i Russland. Totalt går sportskomiteen dermed inn med 500 000 rubel til BHL, noe som tilsvarer rundt 100 000 norske kroner. Fra før har Barentssekretariatet støttet turneringen med 90 000 kroner for 2013. 

Denne vinteren er det tredje sesong at BHL gjennomføres, der senior- og juniorlag fra de fire Barentslandene møtes i en ishockeyliga som gjennomføres med turneringsspill. BHL ønsker å fremme ishockeysporten i Barentsregionen, styrke de internasjonale kontakter på tvers av grensene i nord, jobbe for å etablere flere ishaller i Barentsregionen og gjøre ishockey og kunstløp til like populærer idretter i Norge som det er i Sverige, Finland og Russland. 

Første turnering av BHL 2013/2014 gjennomføres i den russiske byen Olenogorsk den 2. og 3. november. 

Gå hit for å se turneringsplan og øvrig informasjon om Barents Hockey League

 

Kontaktinformasjon

Norwegian Barents Secretariat
Po box 276
NO-9915 Kirkenes

Visitors address:
Rådhusgata 8, Kirkenes.

Twitter: @BarentsSec
Facebook: facebook.com/barsek

Telefon: +47 78 97 70 50
E-post:

Russian offices

Contact our Russian offices for project assistance or other relevant issues:

Murmansk Office
Arkhangelsk Office
Nenets Office

Talking Barents

Increase your knowledge about Russia with the help of the Norwegian Barents Secretariat.

About us

The Norwegian Barents secretariat aims at improving the Norwegian-Russian relations by promoting cross border cooperation.

The Secretariat is also a center of compentence for Norwegian-Russian relations and for regional cross border cooperation.