Følg med på gruveindustrien i Barentsregionen

Barentssekretariatets dataportal Patchworkbarents.org tilbyr nå oversikt over uttak av mineraler og metaller i Barentsregionen.

Den nye oversikten er basert på innhenting av produksjonstall fra hele regionen, fra både nordisk og russisk side. Blant informasjonen som nå er åpent tilgjengelig på dataportalen er produksjonstall for jernmalm, nickel, apatitt, diamanter, kull, kobber, sølv og gull.

-Gruvedrift og foredling er sentrale økonomiske drivkrefter for hele Barentsregionen, og vi ønsker derfor å ta pulsen på denne industrien, sier prosjektleder Liza Vassilieva. Hun har satt sammen åpne data fra hele regionen, fra Republikken Komi i øst til Nordland Fylke i vest.

-Industriproduksjonen i regionen viser en betydelig økning i flere deler av de nordiske områdene, mens situasjonen på russisk side domineres av en handfull store selskaper som opprettholder et stabilt, høyt nivå, sier Vassilieva.

Blant kildene brukt på Patchwork Barents er både de nasjonale statistiske byråene og de respektive selskapene. Informasjonen på portalen er åpent tilgjengelig og gratis for brukere. Alle dataene er visualisert på kart og grafiske fremstillinger som kan bygges inn i brukeres egne nettsider eller blogger. Registrerte brukere kan også lage sine egne tilpassede visualiseringer.

-Vårt mål med dette prosjektet er å styrke kunnskap om sosiale og økonomiske prosesser i Barentsregionen, understreker Vassilieva. –Vi bor i en arktisk region som er under endring, blant annet på grunn av klimaendringer og industriell ekspansjon, og vi må holde oss oppdatert i forhold til utviklingen.

Prosjektet Patchwork Barents er en felles prosjekt mellom Barentssekretariatet og Jefferson Institute.

Dataportalen har også en lang rekke annen type informasjon, deriblant om demografi, helse, infrastruktur, energi og miljø. Mange av datasettene strekker seg tilbake til tidlig 1990-tall.

Gå til Patchwork Barents 

Kontaktinformasjon

Norwegian Barents Secretariat
Po box 276
NO-9915 Kirkenes

Visitors address:
Rådhusgata 8, Kirkenes.

Twitter: @BarentsSec
Facebook: facebook.com/barsek

Telefon: +47 78 97 70 50
E-post:

Russian offices

Contact our Russian offices for project assistance or other relevant issues:

Murmansk Office
Arkhangelsk Office
Nenets Office

Talking Barents

Increase your knowledge about Russia with the help of the Norwegian Barents Secretariat.

About us

The Norwegian Barents secretariat aims at improving the Norwegian-Russian relations by promoting cross border cooperation.

The Secretariat is also a center of compentence for Norwegian-Russian relations and for regional cross border cooperation.