Ønsker mer norsk-russisk samarbeid

Statssekretær Bård Glad Pedersens klare råd til Barentssekretariatet er å fortsette å bidra til at det utvikles stadig flere folk-til-folk prosjekter mellom nordmenn og russere. 

- Fortsett med det dere holder på med, og fortsett med å opprettholde en tett og god dialog med departementet på utviklingen av det praktiske samarbeidet i nord, sa statssekretær Pedersen til de ansatte ved Barentssekretariatet.

Statssekretæren i Utenriksdepartementet gjestet Barentssekretariatet tirsdag og fikk en bred gjennomgang av sekretariatets satsinger og status for norsk-russisk samarbeid. Blant annet en oppdatering på generell utvikling i Russland, arbeidet med urfolk, prosjektet Young Innovative Entrepreneurs og Barentssekretariatets mediaprosjekt Barents Mediasphere

God dialog
- Det er mye vi i departementet kan gjøre for å bedre norsk-russisk samarbeid, men veldig mange ting kan ikke gjøres andre steder enn her i nord. Derfor er det viktig at vi holder en god dialog med dere på utviklingen i Barentsregionen, sa Pedersen.

Bare to uker inn i hans gjerning som statssekretær ble et besøk til grenseområdene mot Russland prioritert for Pedersen, nettopp fordi dette er et sentralt arbeidsfelt for Utenriksdepartementet. Å opprettholde en god dialog med Russland og bidra til økt trafikk over den norsk-russiske grensen ble fremhevet av Pedersen som en av de viktigste oppgavene til utenriksdepartementet.

Ny grensestasjon
Han kunne imidlertid ikke love noe i forhold til når det kommer en bevilgning til en ny grensestasjon på Storskog. Se mer om hva Utenriksministeren sa om den saken i slutten av oktober i dette nyhetsinnslaget fra BOTV

Se billedserie fra møtet.  

Kontaktinformasjon

Norwegian Barents Secretariat
Po box 276
NO-9915 Kirkenes

Visitors address:
Rådhusgata 8, Kirkenes.

Twitter: @BarentsSec
Facebook: facebook.com/barsek

Telefon: +47 78 97 70 50
E-post:

Russian offices

Contact our Russian offices for project assistance or other relevant issues:

Murmansk Office
Arkhangelsk Office
Nenets Office

Talking Barents

Increase your knowledge about Russia with the help of the Norwegian Barents Secretariat.

About us

The Norwegian Barents secretariat aims at improving the Norwegian-Russian relations by promoting cross border cooperation.

The Secretariat is also a center of compentence for Norwegian-Russian relations and for regional cross border cooperation.