IKEA-gründer er Barentsentusiast

I forbindelse med konferansen Barents Reunion i Haparanda møttes IKEA-gründer Ingvar Kamprad og sekretariatsleder Rune Rafaelsen. Barents Reunion viser at Kamprad er engasjert i Barentssamarbeidet og kontakt over grensene i nord.. 

Ingvar Kamprad har donert 1 million kroner hvert år til gjennomføruingen av konferansen Barents Reunion, som legges til IKEAs eneste tospråklige varehus i Tornio-Haparanda. Et av de viktigste formålene med konferansen er å bygge opp under entreprenørskap i Barentsregionen. 

I år deltok også sekretariatsleder Rune Rafaelsen på konferansen sammen med Thorvald Stoltenberg og en rekke andre tidligere statsleder, deriblant Finlands tidligere statsminister Paavo Lipponen. Rune Rafaelsen fikk sjansen til å spise lunsj sammen med Kamprad og fikk da også overrakt han en av Barentsakevittene som er laget til Barentsjubileet.

Kontaktinformasjon

Norwegian Barents Secretariat
Po box 276
NO-9915 Kirkenes

Visitors address:
Rådhusgata 8, Kirkenes.

Twitter: @BarentsSec
Facebook: facebook.com/barsek

Telefon: +47 78 97 70 50
E-post:

Russian offices

Contact our Russian offices for project assistance or other relevant issues:

Murmansk Office
Arkhangelsk Office
Nenets Office

Talking Barents

Increase your knowledge about Russia with the help of the Norwegian Barents Secretariat.

About us

The Norwegian Barents secretariat aims at improving the Norwegian-Russian relations by promoting cross border cooperation.

The Secretariat is also a center of compentence for Norwegian-Russian relations and for regional cross border cooperation.