Besøk til bulgarsk-tyrkisk grense

Haskovo distrikt og kommunen Svilengrad er sentrale aktører i grensekryssende samarbeid mellom Bulgaria og Tyrkia. De står også sentralt i Barentssekretariatets EØS-prosjekt i regionen.

En delegasjon fra sekretariatet har besøkt grensepasseringspunktet Kapitan Andreev, Bulgarias største toll- og passeringspunkt til Tyrkia. Stasjonen er under en omfattende ombygging som vil gi en mer en dobling av kapasiteten. I 2013 passerte nesten 4,2 millioner mennesker gjennom Kapital Andreev.

Besøket var del av Barentssekretariatets EØS-prosjekt med navn ”Bulgarian Border Dialogues”, et initiativ som drives i samarbeid med det bulgarske Departementet for regional utvikling.

Besøket inkluderte også møter med Guvernør Kadir Isov i Haskovo distrikt og med lokale myndigheter i Svilengrad, den viktigste grensekommunen mot Tyrkia. Grensekryssende samarbeid er av stor politisk og økonomisk betydning for området.

Barentssekretariatet er donor programpartner (DPP) i programmet Capacity Building and Institutional Cooperation (BG11), samt prosjektpartner i ”Bulgarian Border Dialogues”, et grensekryssende samarbeids prosjekt mellom Bulgaria og nabolandene Tyrkia, Serbia og Makedonia.

 

Les mer om Barentssekretariatets engasjement med EØS-midler

 

Kontaktinformasjon

Norwegian Barents Secretariat
Po box 276
NO-9915 Kirkenes

Visitors address:
Rådhusgata 8, Kirkenes.

Twitter: @BarentsSec
Facebook: facebook.com/barsek

Telefon: +47 78 97 70 50
E-post:

Russian offices

Contact our Russian offices for project assistance or other relevant issues:

Murmansk Office
Arkhangelsk Office
Nenets Office

Talking Barents

Increase your knowledge about Russia with the help of the Norwegian Barents Secretariat.

About us

The Norwegian Barents secretariat aims at improving the Norwegian-Russian relations by promoting cross border cooperation.

The Secretariat is also a center of compentence for Norwegian-Russian relations and for regional cross border cooperation.