Barentspresentasjon i Lisboa

Rune Rafaelsen var i Portugals hovedstad Lisboa nylig og fortalte om Barentssamarbeidet og om utviklingen i Arktis. Anledningen var en klimakonferanse som ble arrangert av EEA grants. Se web stream av Rune Rafaelsens foredrag i denne artikkelen. 

EEA-grants er EØS landenes satsing for å redusere de økonomiske og sosiale skiller i Europa og for å styrke bilaterale relasjoner mellom de 15 EU-landene i sentral og Sør-Europa.EØS-landene er i tilleg til Norge Island og Liechtenstein. Klimakonferansen som ble arrangert i Lisboa hadde tittelen Too much, too little. The role of water adaption to Climate Change. 

Rafaelsens foredrag hadde tittelen "Geopolitical Impact of the Arctic Ice Melt", der han i første rekke tok for seg satsingen på kommersialisering av den nordlige sjørute mellom Europa og Asia.

Se foredraget under her eller gå direkte til konferansens nettside

 

Kontaktinformasjon

Norwegian Barents Secretariat
Po box 276
NO-9915 Kirkenes

Visitors address:
Rådhusgata 8, Kirkenes.

Twitter: @BarentsSec
Facebook: facebook.com/barsek

Telefon: +47 78 97 70 50
E-post:

Russian offices

Contact our Russian offices for project assistance or other relevant issues:

Murmansk Office
Arkhangelsk Office
Nenets Office

Talking Barents

Increase your knowledge about Russia with the help of the Norwegian Barents Secretariat.

About us

The Norwegian Barents secretariat aims at improving the Norwegian-Russian relations by promoting cross border cooperation.

The Secretariat is also a center of compentence for Norwegian-Russian relations and for regional cross border cooperation.