Barentskamp i orientering i Murmansk

For andre gang står russerne som arrangører av Barentskampen i orientering, denne gang i Murmansk by med blant annet orientering i bygatene. Nord-Norge stiller med 16 løpere i mesterskapet den 31. august og 1. september.   

Lørdag 31. august  arrangeres det sprint i sentrum av Murmansk og søndag 1. september er det normaldistanse litt sørøst for byen. 

Nord-Norge har sendt følgende løpere for å representere Norge i barentskampen: Thomas Johnsen, Thomas Frost, Stig Løvlund, Arntraut Götsch, Siri Eidnes, Torun Ankjell, Rasmus Theisen, Jacob Berg Lofthus, Nils Martin Sandelin, Yngve Blomseth Helgesen, Marius Witte, Vebjørn Heitmann Mikkelsen, Ragnhild Dyrstad, Ingvild Ofstad, Martha Kalvig Skogan og Oda Wennemo. Ledere er Trond Henry Skjønsfjell og Eli Blomseth Helgesen, mens Amund Beitnes er med til Murmansk som tolk.

I tilknytning til Barentskampen arrangeres det et Barentsmøte mellom lederne i Barentslandene for å diskutere og utveksle saker knyttet til orienteringssporten i Barentsregionen. Disse møtene er en viktig del av idrettsamarbeidet i Barentsregionen og Barentskampen får støtte av det norske Barentssekretariatet.

Det er mulig at dette blir den siste Barentskampen i orientering i Russland, i den opprinnelige formen. Etter at man nå i 2013 har startet opp med Barents Summer Games der de fleste sommeridretten skal være representert, ligger det an til at orientering vil delta på Barents Summer Games i Tromsø i 2015.

Mens vi gjør oss klar for det, er svenskene klare for å arrangere neste års Barentskamp i Kiruna-området i 2014.

Kontaktinformasjon

Norwegian Barents Secretariat
Po box 276
NO-9915 Kirkenes

Visitors address:
Rådhusgata 8, Kirkenes.

Twitter: @BarentsSec
Facebook: facebook.com/barsek

Telefon: +47 78 97 70 50
E-post:

Russian offices

Contact our Russian offices for project assistance or other relevant issues:

Murmansk Office
Arkhangelsk Office
Nenets Office

Talking Barents

Increase your knowledge about Russia with the help of the Norwegian Barents Secretariat.

About us

The Norwegian Barents secretariat aims at improving the Norwegian-Russian relations by promoting cross border cooperation.

The Secretariat is also a center of compentence for Norwegian-Russian relations and for regional cross border cooperation.